Een nieuwe start

Een nieuwe start

01 Nov 2016 - Chantal van Ophuizen

Iedereen maakt hem.
Iedereen verdient hem.
Maar het valt niet altijd mee.

Als kind vond ik het ieder jaar weer spannend. De allereerste schooldag. Natuurlijk ken je de kinderen in je klas. Dat was erg fijn om die weer te zien, na 6 weken vakantie. Maar je had ook een nieuwe leerkracht. Die kende je vaak al, omdat hij of zij al langer op school werkte en in mijn basisschooltijd bleven ze langer op de school en ook nog in dezelfde groep. Dus je wist wel een beetje wat je te wachten stond. Maar wie was die leraar nu echt?

Leerlingenraden Challenge, met het hoofd in de 21ste eeuw

Leerlingenraden Challenge, met het hoofd in de 21ste eeuw

16 Feb 2016 - Chantal van Ophuizen

De stem van de leerling staat hoog op de agenda bij schooldirecteuren van Stichting OOG in Veghel. Zij consulteren leerlingen over onderwijs in de 21ste eeuw tijdens de Leerlingenraden Challenge op 17 februari bij CHV Noordkade. Directeuren Joke Schopping en Kees Hoevenaars organiseren samen met ThuisKlas en AnoukLiebrand! een leerzame en onvergetelijke dag voor leerlingen en directeuren.

Een lach en een traan liggen soms heel dicht bij elkaar

Een lach en een traan liggen soms heel dicht bij elkaar

28 Jan 2016 - Chantal van Ophuizen

Onlangs kwam ik de volgende uitspraak tegen:

Het leven moet niet vliegen, maar fladderen.

Tja, zo is het wel. Soms vergeten we te genieten. We stappen ’s ochtends uit ons bed en springen op onze raket en sjezen door de dag. En wat slaan we over: genieten… Zo vliegen soms dagen voorbij en worden we geleefd door de waan van de dag. Als je dan ’s avonds de tv aan zet hoor je veelal ellende. Maar er zijn toch ook veel mooie dingen om ons heen laten we het daar nu eens over hebben. Positiviteitsnieuws. Volgens mij werkt dat veel beter.

Ruimte geven aan vakmanschap!

Ruimte geven aan vakmanschap!

30 Sep 2015 - Chantal van Ophuizen

“Wat herinner jij je nog van de basisschool?” Een vraag die ik de afgelopen tijd aan veel mensen heb gesteld. Zo ook aan mij zelf.

Neem direct contact op via 06-53759453

Twitter Facebook

LinkedIn Contact